רשלנות רפואית בניתוח חניכיים
ניתוח חניכיים מבוצע במסגרת טיפולי שיניים לצורך טיפול בדלקת חניכיים, נסיגת חניכיים או מחלות חניכיים שונות. לעיתים קרובות מבוצעים ניתוחי חניכיים אלקטיביים ((יזומים) לשיפור האסתטיקה בטיפולי שיקום פה.
ניתוח חניכיים כמוצא אחרון
חשוב לדעת כי פנייה לניתוח חניכיים אינה אפשרות הטיפול היחידה לטיפול במחלת חניכיים ועל רופא השיניים לבחון תחילה הקצעת שורשים טרם פנייה לניתוח חניכיים. הקצעת שורשים מבוצעת בהרדמה מקומית המאפשרת טיפול שטחי בחניכיים להסרת שכבות של חיידקים, רקמות דלקתיות ואבנית. טיפול זה יכול למנוע ניתוח חניכיים במידה ומקפידים על היגיינת הפה. אם רופא השיניים פנה מיידית לעריכת ניתוח חניכיים מבלי לשקול תחילה הקצעת שורשים תתכן רשלנות רפואית בניתוח חניכיים.
חשיבות אבחון מחלת מחניכיים
קיימת חשיבות גבוהה שרופא השיניים יאבחן מחלת חניכיים בשלבים הראשונים להתפתחות המחלה כדי למנוע נזק בלתי הפיך לחניכיים. הסימפטומים הראשוניים של מחלת חניכיים הינם נפיחות או אדמומיות קלה בחניכיים. עם התפתחות והחמרה במחלת חניכיים מופיעים תסמינים נוספים כגון: ריח רע מהפה, נסיגה של החניכיים, נסיגה של עצם הלסת, פתיחת מרווחים בין השיניים ואיבוד שיניים כתוצאה מאובדן האחיזה של השן בחניכיים.
אי אבחון של מחלת חניכיים או אבחון מאוחר במחלת חניכיים יחשבו לרשלנות רפואית בניתוח חניכיים ברפואת שיניים.