רשלנות רפואית בטיפול אורתודנטי
רשלנות רפואית בטיפולים אורתודנטיים המיועדים ליישור השיניים ושיקום הפה נגרמת לעיתים קרובות כאשר הטיפול האורתודנטי כשל או הצליח חלקית.
חשיבות קבלת הסכמה מדעת
באחריותו של רופא השיניים האורתודנט לוודא שהמטופל קיבל הסבר מפורט על הטיפול האורתודנטי ועל חשיבות שמירת היגיינת הפה טרם תחילת הטיפול ובמהלכו .
רופא השיניים אורתודנטי מחויב להסביר למטופל/ת בשפה ברורה על כל הסיכונים ו/או הסיכויים הכרוכים בניתוח חניכיים ולא מספיק שהמטופל "רק יחתום" על הטפסים מבלי שהבין היטב וקרא את תוכנו.
כמו כן, על האורתודנט מוטלת החובה לזמן את המטופל/ת לטיפולים שוטפים ולעקוב בשוטף אחר התקדמות הטיפול האורתודנטי ותוך מניעת היווצרות עששת ומחלות חניכיים סביב הגשר .
מהי רשלנות רפואית בטיפול אורתודנטי ?
רשלנות רפואית היא מצב שבו רופא עשה מעשה כלשהו שרופא סביר לא היה עושה, או לחילופין חדל מלעשות משהו שרופא סביר היה עושה , וגרם בכך לנזק למטופל/ת.
ביצוע זריקת הרדמה ברשלנות רפואית עשויה לגרום למטופל/ת נזקים עצביים בלתי הפיכים בחלל הפה והלסת כגון :שיתוק חלל הפה לצמיתות או באופן זמני, פגיעה בלסת התחתונה או עליונה, פגיעה בשרירי הפנים, ובמקרים קיצוניים אף להוביל דום לב ומוות.
לא כל טיפול אורתודנטי כושל הוא תוצאה של רשלנות
פעמים רבות, המטופלים אינם מרוצים מהתוצאה הסופית האסתטית של הטיפול השיניים אורתודנטי שעברו וחשוב לזכור בהקשר זה כי לא כל תוצאה סופית של טיפול שיניים אורתודנטי שתוצאתו האסתטית אינה לרוחם של המטופלים תחשב לרשלנות רפואית.