רשלנות רפואית בהסרת שיער בלייזר
טיפולי לייזר להסרת שיער מבוצעים בשגרה על ידי נשים וגברים כאחד המעוניינים לשפר את חזותם ללא שיער עודף להיראות ולהרגיש טוב יותר. טיפולי הסרת שיער בלייזר מבוצעים על ידי הקרנת של אור חם המכוון לבסיס השערה בלייזר וצורב את זקיק השערה. עם הצריבה, נוצרת צלקת בזקיק השערה שמונעת צמיחת שיער מחדש או יצירת שיער דליל יותר מזה שהיה.
על המכון הרפואי או הרופא המטפל לבצע את הטיפולים להסרת שיער בלייזר על ידי איש צוות רפואי מיומן שעבר הסמכה כדין לביצוע טיפולי לייזר וכמובן לוודא כי מכשיר הלייזר עומד בכל התקנים הרפואיים הנדרשים והוא תקין ומופעל בסביבה סטרילית.
כמו כן, חשוב לדעת כי בטיפולים אסתטיים בהסרת שיער בלייזר מדובר בטיפולים אלקטיביים שבמסגרתם חלה על הרופא המטפל חובת גילוי מוגברת המחייבת אותו במתן הסבר נרחב יותר למטופלת גם בדבר סיבוכים נדירים ואפשריות טיפול מגוונות כדי לקבל את הסכמתה מדעת ולהימנע ממצג שווא. במילים אחרות, טרם ביצוע טיפול אסתטי בהסרת שיער בלייזר , מוטלת על הרופא החובה להסביר בשפה ברורה למטופלת על כל הסיכונים ו/או הסיכויים הכרוכים בטיפול הרפואי האסתטי בהסרת שיער בלייזר ולא מספיק שהמטופלת "רק תחתום" על הטפסים מבלי שהבינה היטב וקראה את תוכנם.
כמו כן, פעמים רבות, המטופלות לא מרוצות מהתוצאה הסופית של הטיפול האסתטי בהסרת שיער בלייזר שעברו וחשוב לזכור בהקשר זה כי לא כל תוצאה סופית של טיפול אסתטי שאינה לרוחה של המטופלת תחשב לרשלנות רפואית.
ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית בטיפול אסתטי בהסרת שיער בלייזר בתוך 7 שנים בצירוף חוות דעת רפואית שתוכיח לבית המשפט כי הנזק שנגרם למטופלת חורג מסטנדרט רפואה סביר.
לפיכך, חשוב מאוד לעורך דין רשלנות רפואית באסתטיקה אשר יבחן המידע הרפואי הרלוונטי בצורה יסודית וייוועץ עם מומחה רפואי בכיר בתחום הפגיעה האם נכון לקדם תביעה משפטית. ככל שעו"ד רשלנות באסתטיקה ימצא כי קיימת עילת רשלנות הוא יפנה למומחה רפואי הבכיר שיכין חוות דעת רפואית שתחזק ותתמוך בתביעה לבית המשפט.
שימת הלב כי מרבית התביעות המשפטיות ברשלנות רפואית בהסרת שיער בלייזר מסתיימות לרוב בפשרות במסגרתן משולמים פיצויים בגין הנזקים שנגרמו.