רשלנות במתן זריקת אפידורל

צור קשר להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות

רשלנות במתן זריקת אפידורל

זריקת אפידורל היא השיטה היעילה והשכיחה ביותר ברחבי העולם להקלה על כאבים במהלך הלידה. רבות מהיולדות מייחלות לקבל זריקת אפידורל במטרה להקל על כאבי הצירים העזים כדי לחוות לידה קלה יותר.

יתרונה הגדול של זריקת האפידורל היא ביכולתה להעלים כמעט לחלוטין את כאבי צירי הלידה, בעוד היולדת עירנית וצלולה לגמרי ללא כאבים, וכשהלידה הופכת קלה יותר עבורה. כמו כן, במידה ונדרש ניתוח קיסרי ניתן לעשות שימוש מיידי בזריקת האפידורל כהרדמה במהלך הניתוח.

זריקת האפידורל ניתנת לרוב על ידי רופא מרדים בשלב הראשון של לידה פעילה בפתיחה של 3 עד 5 סנטימטר. יודגש כי במצב של ירידת מים ניתן לתת את זריקת האפידורל בשלב מוקדם יותר.

מדובר בחומר מרדים (לרוב לידוקאין או ליגנוקאין ) Lidocaine המוחדר לחלק האפידורלי בעמוד השדרה של היולדת ועשוי לגרום לאובדן תחושה.

מצבים בהם לא תינתן זריקת אפידורל
ישנם מצבים שונים בהם לא ניתן לתת ליולדת זריקת אפידורל : לחץ דם נמוך, מחלת עצבים, אלרגיה לחומר האלחוש, שימוש בתרופות מדללות דם, רמת טסיות בדם מתחת ל־80 אלף, מצב זיהומי סיסטמי (כמו חיידק בדם), עיוות העמוד השדרה שאינו מאפשר גישה לחלל האפידורלי קעקוע על כל אזור הגב התחתון או כאשר הליך הלידה נמצא בשלבים סופיים .
תופעות לוואי
תופעות לוואי אפשרויות של זריקת אפידורל : ירידת לחץ דם ,ירידת דופק, רעד, בחילות, כאבים באזור הזריקה, קוצר נשימה. ייתכן גם קושי במתן שתן לאחר הלידה. חלק מתופעות לוואי אלה מעלה את משמעותית את הסיכון לסיבוכים בלידה ומחייב את הצוות הרפואי להשגחה על היולדת בזהירות מרבית למניעת מצוקה עוברית העשויה לגרום ליולדת ולעובר לשיתוק בלתי הפיך.
סיבוכים אפשריים
סיבוכים אפשריים מזריקת אפידורל: דימום או זיהום באזור ההזרקה, פגיעה נוירולוגית ממושכת, חוסר תחושה בפלג הגוף התחתון המצריך מעבר ללידה מכשירנית.

כדי למנוע סיבוכים אפשריים במתן זריקת האפידורל מוטלת על הרופא המטפל והצוות הרפואי החובה לעקוב אחר היולדת בזהירות תוך השגחה צמודה במשך כל התהליך. במידה והרופא לא פעל כך תתכן עילה להגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

חייגו 0585999616 או השאירו פרטים

רשלנות רפואית נפוצה בלידה